Sayfalar

OLİGARŞİK DİKTATÖRLÜĞE HAYIR!..


Türkiye 2019’a kadar taşıyamayacağı ağır yükün altındadır. Bu yükü kaldıracak güç, Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde oluşturulacak geniş bir cephe, kaldıraç olarak önümüze gelen halk oylaması, dayanak ise sandıktan çıkacak Hayır sonucudur.

Çok çalışacağız, yazacağız çizeceğiz açıklayacağız anlatacağız. Demokratik mücadeleyi her yerde sürdüreceğiz. En az beş puan önde Hayır  sonucu elde edeceğiz. 

PKK’nin uzantısı olmakla suçlanan, yöneticileri milletvekilleri ve belediye başkanları tutuklanan, parti binaları sivil saldırganların hedefi olan, HDP’ye karşı daha dikkatli dil kullanacağız. 

Bu doğrultuda siyasi söylemin asıl hedefi; yürüttüğü tutarsız dış siyasetle ve içerdeki faşizan uygulamalarıyla ülkemizdeki mezarlıkların şehitliğe dönüşmesine neden olan AKP iktidarıdır. İkincil hedef, aptalca yaptığı terör eylemleriyle Türkiye’deki demokratik mücadelenin ve HDP’nin gelişmesini engelleyen PKK’dir. PKK ve IŞİD terörünü önlemek hükûmetin görevidir. 

Hayır  dayanak yapılarak Türkiye üzerindeki ağır yükü kaldırmak için; 15 Temmuz 2016 kalkışmasına fiilî olarak katılan her birimin birinci ve ikinci sorumlu kadrolarının yasalara ve hukuka uygun olarak yargılanması, KHK hükümleri uyarınca haksız olarak tutuklananların çıkarılacak yeni KHK’ler ile serbest bırakılması, KHK nedeniyle haksızlığa uğrayanların kısıtlanan maddi ve manevi haklarının yasalara ve hukuka uygun olarak sorgulanması, yönünde siyaset yürütülmelidir. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını uyarıyoruz. Faşist diktatörlüğün (açık faşizmin) siyasî ayağı, referanduma sunulan Anayasa Değişikliği Yasası’dır. Ekonomi politik (finansal) ayağı, 10 Ağustos 2016’da çıkarılan Türkiye Varlık Fonu Yasası’dır. 

Ne doğrarsan, kaşığına o gelir!.. 




Sınıfsız Toplum Platformu