Sayfalar

Doğanın hakkı doğaya, insanın hakkı insana!..


Artvin halkı doğaya ve insana sahip çıkıyor.

Cerattepe mücadelesinin; kendi çıkarları için haksız olarak devlet gücünü ve olanaklarını kullanarak, vurgunculuğu soygunculuğu dolandırıcılığı sahtekârlığı rüşveti meşru sayarak, azamî ve sonsuz kâr elde etmeyi amaçlayan, herhangi bir sınıfa (köylü-ağa, işçi-kapitalist, vb.) mensup olmayan ve ahlâksızlığı şeref sayan finans çetesinin kollarından biri olan  şirkete karşı, doğayı ve insanları korumak için yapıldığı açıkça bellidir.

Dil din ırk cinsiyet sınıf ve siyasi görüş farkı gözetilmeden yürütülen doğa ve insanlık mücadelesini alkışlıyor ve sonuna kadar destekliyoruz.

Ekonomi politiğin temel yasalarından birine göre, doğa insanın anasıdır.
Doğa + insan emeği = Değer

Doğa ile insan arasındaki çelişki, uzlaşmaz çelişkiye dönüşürse, doğa zarar görür ve doğanın çocukları olan insanlar da ölür. Artvin halkı da aynısını söylüyor. “Zenginliğe kavuşsam da, temiz hava yoksa hiçbir şeye yaramaz!..” diyor.

İktidar güçleri ne yapıyor?

Gezi Parkı direnişinde olduğu gibi, finans çetesinin kalbini hedefleyen Cerattepe direnişine karşı saldırgan orantısız ve acımasız güç kullanıyor.

İktidar; devlet gücünü ve olanaklarını haksız olarak kullanmak suretiyle Cerattepe’nin altın madenlerini çok az bir emek karşılığı çıkartıp azamî kâr elde etmeyi amaçlayan, daha evvel bu gibi işleri yaparken milletin anasına “sinkaf eden” ve şimdi de insanların anası olan doğanın ırzına geçmeye çalışan, finans çetesinin kollarından biri olan bir şirketin haksız çıkarlarını koruyor.

Cevabımız açıktır. Unutulmasın ki, doğa aslında finans çetesinin ve iktidar mensuplarının da anasıdır.

İktidarın temel yöntemi ve hedefi; her türlü karşı duruşu, en masum tepkileri, karikatürü, gazete haberlerini, açıklanmış düşünceleri, yasal yürüyüşleri gösterileri grevleri direnişleri “terör” ile eşdeğer gösterip yasaklatmak veya yasadışı sayıp zor kullanarak ezmek ve sindirmektir.

Sonuç ne olursa olsun, Cerattepe direnişi sadece Türkiye tarihinde değil, bütün insanlık tarihinde onurlu yerini almıştır. Cerattepe mücadelesini başlatanlara ve katılanlara selam olsun. Onlarca binlerce selam olsun.

Doğanın hakkı doğaya, insanın hakkı insana!..



Sınıfsız Toplum Platformu